Elektrický gril Catler GR 8012 recenzia

Elektrický gril Catler GR 8012 recenzia 4.64/5 14 hlas[ov]

Elektrický gril Catler GR 8012Ak vás začnú baviť steaky, je len otázkou času, kedy začnete hľadať ďalšie možnosti ich prípravy ako na panvici.

Ak máte záhradu, začnete sa pravdepodobne pozerať po veľkých plynových griloch alebo griloch na drevené uhlie.

Ak tento luxus nemáte alebo hľadáte niečo kompaktnejšie, do úvahy pripadajú elektrické grily. Tie môžete využiť v kuchyni alebo na balkóne a hravo zvládnu zasýtiť celú rodinu či priateľov.

Výhoda elektrických grilov je, že zvládnu ugrilovať čokoľvek od steakov, hamburgerov, rýb či zeleniny.

Medzi prednosti patrí tiež skladnosť a nižšia cena ako pri vonkajších griloch. Práve preto si čoraz viac ľudí kupuje práve elektrické kontaktné grily.

Na trhu existuje množstvo grilov v rôznych cenových kategóriách a prevedení, preto je dôležité správne si vybrať.

Medzi základné kritériá je príkon, inými slovami výkon, ktorý dokáže ohriať grilovacie platne rovnomerne. Nemenej dôležitá je možnosť regulácie teploty, či pevnosť samotného grilu.

Veci, ktoré nemusia byť na prvý pohľad viditeľné a nedozviete sa o nich z technických špecifikácií je napr. ako sa gril ľahko či ťažko umýva alebo či prská okolo seba tuk.

Podobne ako pri iných spotrebičoch aj pri griloch platí, že pozerať sa po najlacnejších modeloch sa vám nemusí vyplatiť. Ideálne je pozerať sa po pomere cena vs výkon, kde za svoje peniaze dostanete kvalitný výrobok, ktorý vám bude slúžiť ideálne niekoľko rokov.

Vedel som, že som ochotný investovať svoje peniaze do grilu, ktorý bez problémov dokáže odgrilovať všetky možné druhy jedál pre celú rodinu.

Elektrický Gril Catler GR 8012Cena
TPDlen 228 €Kúpiť

Gril Catler GR 8012 – Kvalita, ktorá vydrží

Tak začalo moje hľadanie dokonalého grilu, ktorý som našiel v značke a modeli Catler GR 8012. Až neskôr som zistil, že táto značka pochádza z Austrálie a má vyše 70 ročnú históriu.

Na našom trhu je práve model Catler GR 8012, ktorý sa približuje k polo profesionálnym grilom a pri hľadaní informácií na internete som zisťoval, že v mnohých testoch vyhral. Ešte som chvíľu rozmyšlal nad jeho menším bratom v modeli GR4011, ale predsa len zvíťazil výkonnejší a väčší.

Elektrický gril Catler GR 8012

Kombinácia hladkého aj rebrovaného povrchu

Poďme sa konkrétne pozrieť, čo od tohto grilu môžete očakávať po mojej zhruba trojročnej skúsenosti.

Výhodou tohoto grilu je jeho výkon 2 200 W, ktorý rovnomerne dokáže ohriať obidve platne, ale tiež si drží svoju teplotu, čo pri nekvalitných griloch budete cítiť vtedy, keď ho plne zaplníte mäsom. Väčšina lacných grilov to nezvládne a mäso sa začne grilovať nerovnomerne. Úplne minimum, ktoré by podľa mňa mal gril mať je 1 800 W.

Horná doska sa tak zahreje, že sa viete poriadne popáliť. Výrobca na to upozorňuje piktogramom. Madlo je ale úplne studené. Páči sa mi, že hornú dosku viete aretovať, zaseknúť do pozície takže obe strany grilu sú v kontakte s mäsom.

Obidve grilovacie mriežky sú z nepriľnavého materiálu a preto viete grilovať aj bez kvapky oleja. Čo sa mne osobne páči je ich veľkosť. Na jednej platni môžete grilovať mäso a na druhej napr. zeleninu. Obe dosky sa dajú úplne kolmo otvoriť.

Ako aj pri iných griloch si dávajte pozor na poškriabanie grilovacej plochy. Ak sa dá, používajte drevené náradie.

Elektrický gril Catler GR 8012

Pri týchto rozmeroch dokážte naraz ugrilovať niekoľko veľkých kusov mäsa.

Spodná doska je hladká a vrchná rebrovaná. Viete tak pekne skombinovať obe plochy.

Nevýhoda grilu Catler GR 8012 sa môže javiť to, že dosky neviete demontovať a napr. umyť v umývačke riadu. Čistenie je relatívne jednoduché. Tým, že sa mäso nelepí ho stačí pretrieť papierovou utierkou.

Určite ho však odporúčam po každom grilovaní vyčistiť. Inak sa vám bude stále horšie horšie čistiť.

Čo sa môže javiť ako nevýhoda, je vo svojej podstate výhoda. Tým narážam na kvalitu spracovania. Výrobca si dal záležať na tom, aby gril nielen pôsobil mohutne, ale skutočne taký bol.

Elektrický gril Catler GR 8012

Nastavenie termostatu teploty a minút

Všetky materiály sú pevné a kovové. Vlastním ho už vyše tri roky a nevidím na ňom žiadne stopy opotrebovania, čo sa pri lacných umelých griloch nedá povedať.

To je presne to, čo som spomínal na začiatku. Nie ste taký bohatý, aby ste si kupovali lacné veci. A hlavne v dnešnej dobe, keď sa všetko vyrába na jedno použitie, takýto výrobok o to viac poteší.

Nie je to profesionálny gril, ale určite smeruje k poloprofi grilom na domáce použitie. Väčšina lacných grilov sú skôr ohrievače mäsa, ako skutočné grily. Catler GR 8012 je v tomto jeden z najlepších grilov.

Elektrický gril Catler GR 8012

Kvalitné ušlachtilé materiály

Samotné grilovanie prebieha úplne hladko. Gril sa rýchlo rozohreje a drží si teplotu. Tuk z mäsa pekne steká do odkvapkajúcej misky pod grilom vďaka jeho šikmému sklonu. Tieto “drobnosti” oceníte najmä pri čistení.

Za ten čas, čo vlastním tento gril som ugriloval stovky steakov, hamburgerov a zeleniny úplne bez problémov. Môžem odporučiť, je to investícia, ktorá sa vám vráti v chutnom štavnate ugrilovanom mäse.

Parametre a špecifikácia

  • vhodný pre prípravu mnohých druhov mäsa, zeleniny, rýb, vajec, sandvičov, zapekaniek
  • spodná doska s rovným povrchom
  • horná grilovacia doska s rebrovaným povrchom
  • rozmery grilovacej dosky 38,1 x 28,9 cm
  • grilovacia doska s nepriľnavou povrchovou úpravou Quantanium
  • nastaviteľný sklon spodnej dosky pre odvádzanie prebytočného tuku do odkvapkajúcej misky
  • variabilné nastavenie teploty 180–220° C
  • 15 minútový časovač
  • svetelná indikácia nahriatia grilovacích plôch
  • materiály: ušlachtilé kovy a nerezová oceľ
  • rozmery (š×h×v): 48,9 × 38,1 × 15,9 cm
  • unikátny systém uzamykania umožňuje použitie nielen vo forme kontaktného grilu, ale i ako otvoreného BBQ grilu
Plusy
  • dá sa použiť ako kontaktný gril alebo otvorený barbecue gril, teda získate obrovskú grilovaciu lochu
  • nastavenie oboch grilovacích dosiek až do vodorovnej polohy
  • pevná konštrukcia, ktorá vydrží dlho
  • regulácia teploty od 180 do 220° C a rýchle zohrievanie platní
  • 15 minútový časovač
  • záruka až 3 roky
Mínusy
  • nedemontovateľné grilovacie dosky
  • trochu vyššia cena

Ja som tento gril pôvodne kupoval v Alze za 256 EUR, keď som však prešiel eshopy, najlacnejšie ho majú v TPD takmer o 20 EUR.

Elektrický Gril Catler GR 8012Cena
TPDlen 228 €Kúpiť
Milujem grilovanie a kvalitné steaky, o ktorých píšem
Showing 14 comments
  • Dano
    Odpovedať

    Ahoj,perfektna web stranka,po precitani kopy recenzii som sa tiez rozhodol kupit catler 8012.pises ze ho mas aj ty niekolko rokov, preto by som sa potesil keby si napisal clanok o dlzke pripravy roznych druhov masa atd na tomto grile,na aky vykon kedy gril nadstavit a tak.predsa uz mas tie casy grilovania zvladnute a pre zaciatocniko by to bola velka pomoc nadstavit casovac bez obav na x minut a mat hned dobry vysledok.dakujem.dano

    • Lukáš Kyzúr
      Odpovedať

      Ahoj Dano, ďakujem za koment, som rád, že som pomohol. Pokúsim sa napísať, resp. doplniť článok o praktické skúsenosti.

      • Miroslav
        Odpovedať

        ahoj perfektna recenzia !!! na zaklade tvojej recenzie som sa rozhodol kupit tento gril no mam jedinu otazku ci neprska okolo seba tuk s mesa ? dakujem

        • Lukáš Kyzúr
          Odpovedať

          Dakujem Miroslav, s prskanim tuku je to u tohto grilu v pohode, mozes byt bez obav.

        • Dano
          Odpovedať

          ked nebudes pouzivat olej, alebo len minimalne, tak nic neprska.Uz som sa poucil.A negrilujem total mastne suroviny, jako klasicke klobasky napr.To je vsetko zaje…a vytece z toho vela tuku, no je co cistit, co ti poviem .Jedine kde davam trochen oleja je pod pstruhov a este na cuketu alebo cervenu papriku,jarnu cibulku, len potrem troska s olejovymi rukami.

      • Dano
        Odpovedať

        Cau Lukáš,

        Ako dlho robiš krkovicu a ako hrubu,skusam , skusam, ale stale to neni podla mojich predstav.Dakujem.

        • Lukáš Kyzúr
          Odpovedať

          Priznám sa, že krkovicu som ešte nerobil, možno poradí niekto z čitateľov :)

  • Dano
    Odpovedať

    Super.dakujem

  • Dano
    Odpovedať

    Od vcera je gril za 200 eur,hned som ho objednal.

  • Dano
    Odpovedať

    Ahoj Lukáš. ďakujem za doplnenie článku.😃 Vopred.😉

  • Laci
    Odpovedať

    pri tich hovadzich stejkoch ho prepecies na grile z kazdej strany 3minuty ,alebo kontaktne len 3minutky a potom do rury? dik

  • Tomas
    Odpovedať

    Catler ma naozaj tu nevyhodu nedemontovatelnych ploch co ma za nasedok velmi zle cistenie.
    ak nazaj pouzivate catler kazdy den ten nanos spaleneho tuku a masa sa neda dobre cistit a nebudete kazdy den travit 15 minut umyvanim pod horucou vodou. Nam tento gril nevydrzal ani rok a doska je olupana, to sme dodrzali zasady cistenia bez saponatu a vzdy sme maso obracali drevenymi kliestami. vymenitelne dosky by naozaj ulahcili cistenie a vydrz.

  • Dano
    Odpovedať

    ja do rury steaky nedavam, grilujem na otvoremon grile , tolko minut z kazdej strany, kolko ma cm na hrubku,takze napr 3,5 cm hruby steak z kazdej strany 3,5 minuty.a je na medium.
    plati na steak z hovadzej svieckovej, alebo vyzretej rostenej.

    k tym doskam, moja je zatial ok, na cistenie uz mam zlepsovak, najskor som sa serkal s papierovymi utierkami 20 minut, ale teraz som doma objavil, taku malu kefku s nilonovymi stetinkami, asi 7 x 2 x 2 cm a teraz gril vycistim za 2 minuty.

  • Martina
    Odpovedať

    Mala som v rukách asi 10 elektrických grilov ale tento sa mi páčil asi najviac. Máme ho aj na chalupe a musím pochváliť

Pridaj komentár