Rump steak: veľmi jemné a chudé mäso

Rump steak: veľmi jemné a chudé mäso 4.44/5 9 hlas[ov]

Ak patríte medzi gurmánov, ktorí si radi pochutnajú na kvalitnom steaku určite podľahnete chuti rump steaku. Podľa mnohých odborníkov ide o jednu z najkvalitnejších mäsových pochúťok, ktorá sa dá pripraviť na viacero spôsobov.

Rump steak je hovädzie mäso získané zo stehenného svalu. Ak máme byť konkrétnejší, nachádza sa v hornej časti veľkého stehenného svalu. To však pre vás nie je až taká dôležitá informácia, ako to, že rump steak vo svojej štruktúre neobsahuje takmer žiaden tuk. Ten nájdeme v minimálnej miere len na povrchu mäsa. Ešte pred opracovaním sa však dá pekne orezať. Takže ak ste zástancami zdravej stravy a držíte si nejakú tú líniu, nemusíte sa báť. Môžete si dať pokojne aj dva rump steaky.

Rump steak

Rump steak je obľúbený steak vďaka krehkosti mäsa

Jeho kvalitu oceníte nielen pri jednoduchej príprave, ale aj pri konzumácii. Napriek svojej jemnosti ide o veľmi kvalitnú hovädzinu. Rump steak je pomerne chudý, no jeho šťavnatosť zapôsobí na chuťové bunky azda každému, kto sa do tohto mäska zahryzne. Samozrejme, záleží aj na jeho porcovaní a následnej príprave. Pri tomto steaku mnohokrát nejde ani tak o druh mäsa ako jeho zrelosť. To vo veľkej miere ovplyvňuje jeho krehkosť či šťavnatosť na grile či panvici. Mnoho kuchárov odporúča tento steak do krvava až stredne prepečený.

Rump steak je ideálnym pokrmom pre akúkoľvek návštevu najmä kvôli svojej šťavnatosti, chuti a kvalite. Vďaka minimu tuku ho však môžete konzumovať častejšie. Sami pre seba, a teda pre svoje zdravie. Nezabúdajte, že čím kvalitnejšiu stravu prijmete, tým lepšie na tom budete. No a chuťové bunky budú pri tejto hovädzinke hovoriť samé za seba. Pripravte si rump steak na niekoľko spôsobov, ktoré sa pri príprave steakov využívajú. Pridajte svoje obľúbené ingrediencie a váš recept si bude pýtať každá jedna návšteva.

Milujem grilovanie a kvalitné steaky, o ktorých píšem

Pridaj komentár